تحولات منطقه

یزد- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: سبک غذایی نامناسب یکی از علل اصلی شیوع بیماری های غیرواگیر در استان یزد است.

سبک غذایی نامناسب مهمترین دلیل شیوع بیماری های غیرواگیر
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

 به گزارش خبرنگار قدس آنلاین، محمدحسن لطفی در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: بیماری‌های غیرواگیر در استان یزد در حال شیوع هستند و متاسفانه یکی از علل اصلی این موضوع، سبک غذایی نامناسب در استان یزد است. 

وی گفت: شیوع این بیماری‌ها بخاطر تعداد بالای فست فودها و استفاده مردم از تنقلات ناسالم است و لازم است که اطلاع‌رسانی مناسب و هشدارهای کافی نسبت به این بیماری‌ها به مردم استان یزد داده شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: بر اساس مطالعات و تحقیقاتی که در سطح دنیا انجام شده، بحران‌های اصلی که سلامت انسان در آینده با آن روبرو  هستند، بحران‌های مربوط به چاقی، کم تحرکی و دخانیات است.

لطفی اظهار داشت: ۳۰ درصد غذای مصرفی مردم اضافه و برای سلامتی آنها مضر است و منشأ بسیاری از آسیب‌های اجتماعی موجود در جامعه عدم رفتار صحیح تغذیه است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد افزود: یکی از طرح‌هایی که در این زمینه در حال اجرا است، طرح بسیج اطلاع‌رسانی تغذیه است که از ۱۰ دی شروع شده و اطلاعات لازم به مردم در ارتباط با بیماری‌های غیرواگیر منتقل می‌شود.

وی گفت: اگر مردم اطلاعات درست و مناسبی در ارتباط با تغذیه مناسب داشته باشند، قطعا برای حفظ سلامت خود و اعضای خانواده‌شان به سمت غذاهای ناسالم نمی‌روند.

لطفی افزود: متاسفانه افزایش دو برابری ابتلا به انواع سرطان در کمین مردم استان یزد و کشور است   و ۶۸ درصد خانم‌ها و ۵۷ درصد آقایان بالای ۲۰ ساله در استان یزد اضافه وزن دارند و چاق هستند.

مدیر گروه علوم تغذیه دانشکده بهداشت استان یزد در این نشست اظهار داشت: الگوی بیماری‌ها و شرایط حاکم بر نظام سلامت در حال تغییر است وافزایش روابط بین انسان‌ها و همچنین تأثیرگذاری فرهنگ‌های مختلف بر یکدیگر یکی از مهمترین دلایل افزایش این تغییرات است .

حسن مظفری گفت: بد آموزی‌های مختلف از جمله معضلات ارتقای سطح آموزشی و آگاهی افراد جامعه است و در این زمینه رسانه‌ها باید سعی کنند با استفاده از قدرت اطلاع رسانی در این حوزه جامعه را آگاه کنند.

وی افزود: بد خوردن و خوردن ماده غذایی بد را دو مشکل جدی در حوزه تغذیه است و در این زمینه سازمان‌های نظارتی و مدیریتی باید بیش از پیش در حوزه عرضه مواد غذایی اقدام کنند .

مظفری اظهار داشت: مهمترین عامل تأمین سلامت عمومی جامعه، اصلاح رفتار تغذیه‌ای است و افراط و تفریط مهمترین مشکل رفتار غذایی ناسالم در سطح جامعه است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.